Robert Rațiu, președinte MozaiQ

Robert Rațiu

Președinte

Absolvent de psihologie, fost jurnalist, actual director de creație într-o agenție de PR, Robert este cunoscut drept activist LGBTQI+ dinainte să se identifice personal cu această etichetă. În 2008 a câștigat Premiul pentru Activism la cel mai longeviv eveniment LGBT românesc – Serile Filmului Gay, pentru site-ul GAYPRIDE.RO – un proiect dedicat mândriei de zi cu zi, format din mărturiile personale ale membrilor comunității și din mărturiile aliaților acestora, un proiect dezvoltat alături de Octavian Logigan. Ulterior, Robert a continuat să susțină comunitatea din toate posturile în care a activat, în special din cea de jurnalist și ulterior de redactor șef al revistei Beau Monde. Articolele sau dosarele despre comunitatea LGBTQI+ au generat o discuție generală în presa locală și un trend al reprezentării corecte și diverse care încă continuă și la acest moment.

Mihnea Florea

Membru

Membru fondator MozaiQ și membru în Consiliul Director între 2015 și 2018. Lucrează în activismul pentru drepturile omului și drepturile LGBT de peste cinci ani, cu experiență de trainer, leadership development, dar și ca organizator comunitar, în București și Cluj. La nivel național s-a implicat în dezvoltarea de strategii de advocacy în promovarea parteneriatului civil și privind modificarea definiției familiei în Constituție. Experiență în consolidarea relațiilor trans-naționale la nivelul Europei Centrale și de Est. În prezent program assistant la German Marshall Fund, cu focus pe promovarea democrației și pe combaterea iliberalismului în Europa. Grantmaking officer la GMF pentru Slovacia și Slovenia, în cadrul CEE Democracy Grant Making Program. Parte a echipei internaționale care coordonează Transatlantic Inclusion Leaders Network.

Carmen Gheorghe, membră

Carmen Gheorghe

Membră

Carmen Gheorghe este membră a Consiliului Director al MozaiQ.

Tudor Kovacs, membru MozaiQ

Tudor Kovacs

Membru

Tudor este activist LGBT de mai mulți ani. A avut o prezență în board-uri și comitete la nivel internațional: Global Forum on MSM and HIV (reprezentare Europa Centrală și de Est), Steering Committee for the European HIV and Hep Testing Week, grupuri de lucru ale ONU pentru diverse publicații, manuale și programe de training, manager și inițiator al programului Eu Sunt! TU? al fundației PSI România, director general al organizației internaționale ECOM, fost membru și președinte al ACCEPT. În prezent Tudor este Capacity Building Officer la IGLYO. Tudor are experiență în training, educație, formare, construire, dezvoltare și motivare de comunități, grupuri și rețele, prevenire HIV pentru bărbați gay și bi, management non-profit, vorbit în public, apariții în mass-media, și altele. Tudor se dă în vânt după pisici și plaje însorite cu apă albastră.

Antonella Lerca Duda

Membră

Antonella este o femeie Trans Roma lucrătoare sexuală. A înființat prima organizație care lupta pentru drepturile lucrătoarelor și lucrătorilor sexuali din România. Activista internațională a participat la peste 20 de conferințe internaționale și naționale Ea a locuit în Italia timp de 10 ani unde practica munca sexuală stradală și unde s-a implicat în activismul LGBTQ+ local.

Luptă pentru feminism intersectional și inclusiv. Candidata independentă pe scena politică și implicată în organizații rome LGBTQAI+.

Cristi Mușat

Membru

Cristi Mușat  este licențiat în asistență socială, absolvent a programului de masterat ”Grupuri de risc & servicii sociale de suport” (Universitatea București) și psihoterapeut în formare în cadrul Societății de Psihoterapie Experiențială Română (SPER). Ulterior a obținut formare complementară acreditată de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale în Consiliere vocațională, Management de proiect și Formator.

Activist pentru drepturile omului în timpul liber, asistent social în timpul job-ului, acesta are o vastă experiență de lucru cu familii fără adăpost, tineri aflați în îngrijire alternativă, femei victime ale violenței în familie, persoane LGBTQ+, persoane ce se confruntă cu tulburări mintale și PLHIV. A contribuit de-a lungul timpului în cadrul acreditării și licențierii serviciilor sociale din care a făcut parte.

Luptă pentru feminism intersectional și inclusiv. Candidata independentă pe scena politică și implicată în organizații rome LGBTQAI+.

Zamfi Pinzariu

Membru

Activist în domeniul drepturilor omului de peste 10 ani, a absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București. Lucrează ca asistent social de la absolvirea facultății în domeniul reducerii riscurilor și al promovării drepturilor grupurilor marginalizate. Are experiență de lucru cu persoanele care consuma droguri, practică sexul comercial, cu persoane adulte fără adăpost, persoane care trăiesc cu HIV, persoane LGBTQ+, și în special persoane aflate la intersecția mai multor vulnerabilități. Domeniile sale de interes sunt accesul la servicii medicale și tratament pentru grupurile aflate la risc, intersecționalitatea în practica asistețtei sociale, politicile publice.

Vlad Viski

Director Executiv

Activist LGBT, editorialist și cercetător independent. A absolvit Central European University, cu un masterat în științe politice pe tema mișcării LGBT din România după 2001. Licența și-a făcut-o la California State University, Los Angeles, în științe politice. A mai urmat cursuri la Tel Aviv University și Hong Kong University. A publicat articole pentru Vice România, Adevărul, Decât o Revistă, them.us, Gay Star News, Observator Cultural, The Advocate, Critic Atac. În februarie 2017 a lucrat la expoziția “SAVAGED Pink. Istoria presei gay din anii 90”. Interviuri și citări pentru New York Times, SBS Australia, Associated Press, intomore, Elle Romania, România Liberă. Între 2015 și 2018 a ocupat poziția de președinte al MozaiQ.

Ana Mohr, Director Administrativ MozaiQ

Ana Mohr

Director Administrativ

Activistă pentru drepturile omului, lucrează de nouă ani în organizații non-guvernamentale; a coordonat servicii de harm reduction/reducerea riscurilor pentru lucrătoare/lucrători sexuale/i, persoane care consumă droguri, persoane care trăiesc pe stradă și/sau persoane care trăiesc cu HIV. În 2007, Ana a absolvit Facultatea de Teatru de la UNATC I.L.Caragiale, iar în 2013 programul de master Grupuri de Risc și Servicii Sociale de Suport al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, UB. A contribuit la elaborarea și redactarea mai multor rapoarte de cercetare și ghiduri care abordau facilitarea accesului pentru persoanele din grupuri marginalizate la servicii de sănătate, locuire și justiție.

Ovidiu Anemțoaicei, Director de Programe MozaiQ

Ovidiu Anemțoaicei

Director de Programe

După absolvirea studiilor de științe politice la SNSPA (2004), ulterior a masteratului (2006) și doctoratului în studii de gen comparative la CEU în Budapesta (2015), Ovidiu Anemțoaicei a lucrat ca inspector/consilier (2005-2006) și consilier personal al secretarului de stat (2009-2010) în cadrul Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES). Din 2009 a elaborat și implementat proiecte co-finanţate din fonduri structurale europene în cadrul mai multor instituţii publice şi organizații non-guvernamentale implicate în sprijinirea persoanelor şi comunităților marginalizate. A publicat articole în reviste naţionale şi internaționale în domeniul teoriei de gen şi a contribuit la elaborarea de rapoarte europene şi la redactarea de ghiduri şi manuale naţionale ce abordau egalitatea de gen şi economia socială. În 2015 a sprijinit la înființarea asociației MozaiQ si a co-fondat Editura Hecate, prima editura feministă și queer din România, unde, printre altele, a tradus și publicat Împărtășirea lumii de Luce Irigaray și Postumanul de Rosi Braidotti. În 2017 a publicat la editura Tracus Arte cartea O propunere de corpo-etică feministă. Masculinităţi şi filosofia diferenţei sexuale, apărută și în engleză în 2018 la Cambridge Scholars Publishing.

 

Pe scurt, munca sa de cercetare și proiectele în care este implicat urmăresc crearea de rețele de sprijin și solidaritate între diverse grupuri, comunități și organizații ce luptă pentru promovarea și apărarea drepturilor femeilor, persoanelor LGBTQ+ și roma.

Oana Ungureanu, Specialist Outreach MozaiQ

Oana Ungureanu

Specialist Outreach

Oana se identifică ca agender și e o persoană aventuroasă și empatică. Studiază antropologia, fiind însă interesată de orice înseamnă științe sociale, iar în timpul liber se joacă jocuri video sau lucrează la diverse proiecte personale.

Roxana Marin, Consultant Resurse Umane MozaiQ

Roxana Marin

Consultant Resurse Umane

Co-fondatoare MozaiQ și creatoarea conceptului Unicorns@Work, cu cele trei elemente: târgul de joburi pentru persoanele LGBTQIA+ și angajatori incluzivi Unicorns at Work, conferința de managemen incluziv al resurselor umane Let’s Walk the Talk, Romania, și T-Talks – eveniment de public speaking cu persoane LGBTQIA+ pe tema accesului și experiențelor pe piața muncii. Lucrează cu companii pentru dezvoltarea de strategii și practici de incluziune în mediile de munca, scrie și coordoneaza instrumente de lucru: ghid de incluziune pentru angajatori, broșură de bune practici. Sprijină echipa MozaiQ cu consultanță și resurse de tot felul – mai ales pâinici de casă! 

Luptă pentru feminism intersectional și inclusiv. Candidata independentă pe scena politică și implicată în organizații rome LGBTQAI+.

Ioana Dumitrescu / Jerzy

Consultant Comunicare

Absolventă de jurnalism și trecută prin numeroase reconversii profesionale (redactor, bucătar, cofetar, patiser, terapeut ABA), Jerzy și-a găsit adevărata chemare în activismul LGBTQ+ în 2019. A absolvit programul NextGen și a devenit membră MozaiQ, a participat la crearea și implementarea calendarului social și la organizarea Festivalului Pride, a coordonat Luna Istoriei LGBTQ+, a făcut parte din echipa de organizare și training a școlii de iarnă MozaiQ, iar din 2020 a devenit specialist în comunicare în proiectul TRANScendent. Jovialitatea și verva îi descriu cel mai bine stilul de munca. Iubește tatuajele, toți cățeii și burgerii vegani.

Activist pentru drepturile omului în timpul liber, asistent social în timpul job-ului, acesta are o vastă experiență de lucru cu familii fără adăpost, tineri aflați în îngrijire alternativă, femei victime ale violenței în familie, persoane LGBTQ+, persoane ce se confruntă cu tulburări mintale și PLHIV. A contribuit de-a lungul timpului în cadrul acreditării și licențierii serviciilor sociale din care a făcut parte.

Luptă pentru feminism intersectional și inclusiv. Candidata independentă pe scena politică și implicată în organizații rome LGBTQAI+.