We lanceren de crowdfunding campagne ‘Support LHBT bij het referendum’ om fondsen te werven voor een reeks acties om honderden mensen te mobiliseren in de strijd voor gelijke rechten!

Het referendum om de Roemeense grondwet te veranderen, teneinde de definitie van familie te beperken, is aan het naderen. Het burgerinitiatief is al door de Kamer van Afgevaardigden goedgekeurd en we verwachten nu een stem in de Senaat. Zowel de LHBT-gemeenschap als hun bondgenoten hebben deelgenomen aan een debat over mensenrechten, in directe confrontatie met de politieke partijen en de orthodoxe kerk, entiteiten die toegang hebben tot talrijke middelen om hun plannen uit te voeren.

De in de LHBT-gemeenschap gebaseerde MozaiQ Association begon haar werk in 2015, en heeft noodgedwongen de conservatieve stroming tegen seksuele minderheden bij moeten houden. MozaiQ heeft de afgelopen twee jaar meer dan 150 lokale evenementen georganiseerd, waaronder een zomerschool, publieke discussies met politici, de ‘God doet niet aan politiek’ mars, een protest op het University Square, Boekarest Pride 2016, de LHBT-studentengroep ‘Campus Pride’ op de universiteit van Boekarest, een reeks LHBT-seniorenvergaderingen, sportevenementen, een voorlichtingscampagne ten gunste van een LHBT-gemeenschapscentrum in Boekarest, evenals een reeks publieke optredens, bedoeld om een ​​gemeenschap te vertegenwoordigen waarvan de stem niet voldoende gehoord is door de jaren heen. Tegelijkertijd bouwde MozaiQ aan solidariteit met andere groepen in de samenleving, smeedde allianties met feministische organisaties, organisaties die vechten voor de rechten van Roma-mensen of voor de rechten van mensen met een handicap. We beschouwen solidariteit als iets essentieels in een democratie.

Nu is MozaiQ bezig met het voorbereiden van de campagne voor het referendum om de Grondwet te veranderen, en hierbij hebben we uw hulp nodig. We hebben aangetoond dat we creatief zijn, dat we hard werken, dat we geven om onze gemeenschap, en we vragen de gemeenschap nu om ons bij te staan in de strijd om onze rechten te beschermen. Wanneer de rechten van één persoon in twijfel worden gebracht, zijn de rechten van ons allen in gevaar.

We lanceren de crowdfunding campagne ‘SupportLGBT in het referendum’ om middelen te verzamelen voor een reeks acties om honderden mensen in de strijd voor gelijke rechten te mobiliseren. Voor deze campagne zullen we een strakke communicatiestrategie voorstellen, we zullen vrijwilligers aanwerven, promotiematerialen en video’s voorbereiden, directe acties starten, een website starten, allemaal om nationale dekking te krijgen.

Om te bereiken wat we voorstellen hebben we 3800 euro nodig. Waar hebben we deze middelen voor nodig:

  1. Protesten en acties in de publieke ruimte in vier grote steden in Roemenië. In de komende maanden zullen we gemeenschappen mobiliseren in de vier grote steden om zich te organiseren en publiekelijk te eisen dat hun rechten worden gerespecteerd, een direct signaal aan politici en de samenleving dat we bestaan ​​en dat we ons tegen elke poging om onze rechten te beperken zullen verzetten. Kosten: 900 euro
  2. Een informatiestand in Boekarest, (een maand lang) gevestigd in een centraal gebied, waar MozaiQ-vrijwilligers folders zullen uitgeven en de voorgestelde wijzigingen van de Grondwet met burgers bespreken. Kosten: 500 euro
  3. MozaiQ reizen door heel Roemenië. We zullen proberen aanwezig te zijn in zoveel mogelijk steden in Roemenië, zelfs in de kleinere plaatsen, om gemeenschappen op de hoogte te brengen van de gevaren van de wijziging van de Grondwet. Kosten: 700 euro
  4. Een videocampagne die zal bestaan uit een algemene promotievideo en een reeks video’s die zijn ontworpen door burgers, voor het promoten van mensenrechten en democratie in Roemenië. Kosten: 300 euro
  5. Een website om de campagne te promoten, waar burgers informatie kunnen krijgen en promotiemateriaal kunnen downloaden. Kosten: 300 euro
  6. Promotiemateriaal, waaronder posters, sociale mediabeelden, stickers, stencils, shirts, tassen, agenda’s, enz. Kosten: 400 euro
  7. Online reclame, zowel op Facebook als op verschillende websites, om ervoor te zorgen dat ons bericht zoveel mogelijk burgers bereikt. Kosten: 700 euro

Dus, dit is het, ons plan voor u uitgelegd, bedoeld om zoveel mogelijk mensen samen te brengen en groepen te mobiliseren om hun stem te laten horen.

We hebben drie donatierekeningen geopend. Wekelijks zullen wij iedereen informeren over het bedrag dat is ingezameld, in real time. Aan het eind van de campagne zullen we op transparante wijze een volledig verslag over de uitgaven publiceren.

Account in lei (RON) RO16BTRLRONCRT0320175902

USD-account RO94BTRLUSDCRT0320175901

EURO-account RO09BTRLEURCRT0320175904

U kunt hier ook via Paypal doneren.

Personeelskosten zijn niet inbegrepen in de crowdfunding campagne omdat al ons werk gedaan wordt door vrijwilligers.

Bedankt voor het lezen van ons verhaal, en dank u voor uw bijdrage aan deze campagne, bedoeld om de gemeenschap waarin we leven te versterken.

Voor meer informatie of vragen zijn wij beschikbaar op de facebook pagina van MozaiQ hier, of op vladviski@gmail.com of mihnea.florea@gmail.com.