Echipa noastră

  • Consiliul Director
  • Echipa executivă
Presedinte MozaiQ

Mihnea Florea

Președinte

Activist pentru drepturile omului, am lucrat în dizabilitate, educație și LGBTQ+. De câțiva ani, lucrez pentru o fundație americană pe consolidarea democrației în țările la Est de România prin coordonarea de finanțări nerambursabile europene și americane. Sunt membru fondator MozaiQ, implicat de la început în programele de tineret, de organizare comunitară și comunicare politică, dar în special în atragerea de fonduri nerambursabile pentru MozaiQ.

Vreau mai multă consultare și implicare din partea membrilor organizaţiei. Vreau să decidem împreună o direcție care să reactiveze grupurile din București și din țară, în special tinerii LGBTQ+. Vreau să revenim la organizarea comunitară ca principiu de bază și să câștigăm parteneriatul civil politic, în parlament, nu în instanță. Vreau să revenim la întâlnirile comunitare, la protestele și la direcția de acum 5 ani, având resursele de azi, atât materiale cât și umane.

Ioana Dumitrescu / Jerzy

Vicepreședintă

După absolvirea Facultății de Jurnalism și numeroase reconversii profesionale (redactor, bucătar, cofetar, patiser, terapeut ABA), mi-am găsit adevărata chemare în activismul LGBTQ+ în 2019, la MozaiQ, în cadrul programului ‘Activists în training – Next Gen’. Șase luni mai târziu am absolvit programul intensiv de voluntariat în cadrul departamentului de Organizare Evenimente – unde pe lângă implementarea unui calendar de evenimente comunitare, m-am implicat activ și constant în fiecare detaliu al proiectului de anvergură ‘Luna Pride’. Acest succes personal a fost urmat de prima înscriere într-o școală oficială de activiști ‘IGLYO Activist Academy’, apoi de multiple colaborări în diverse proiecte: Luna Istoriei LGBT 2019 (Coordonator proiect), Școala de iarnă (Coordonator participanți), TRANScendent (Specialist comunicare și redactor portrete narative), #Împreună – Black Sea Trust (Coordonator evenimente), Luna Istoriei LGBT 2020 (Coordonator proiect și facilitator integral), Două Pupeze Negre (Producător, regizor, scenarist, scenograf, editor video). La această listă aș mai putea adauga participarea extinsă la traininguri pe diversitate și istoria romilor (Intersect), realizarea primei cărți scrise de o persoană transgen în România (Sex work is work – o poveste transgen) și acceptarea în Professional Fellows Program (Schimb global de experiență în SUA).

Îmi place să muncesc cu jovialitate și vervă. Iubesc tatuajele, câinii și burgerii vegani.

Carmen Gheorghe

Membră

Sunt feministă romă și activistă de peste 16 ani. În ultimii 13 ani am dezvoltat proiecte pentru femei rome în comunități locale și îmi doresc să vizibilizez cât mai mult experiențele noastre intersecționale. Sunt co-fondatore și președintă a Asociației E-Romnja (un ONG feminist rom), cercetătoare independentă și din când în când predau un curs de feminism rom și intersecționalitate la masterul de studii rome de la SNSPA sau masterul de inechități sociale de la Universitatea București. Cred că mă recomandă mai mult munca mea și deseori îmi displace să vorbesc despre mine întrucât vreau să mă distanțez de ideea de a ocupa prea mult spațiu care reduce posibilitatea de vizibilitate a altor voci și experiențe. marginalizate

Alex Palas

Membru

Sunt implicat în comunitate de peste 10 ani, însă prima experiență de activism formal a reprezentat-o MozaiQ. Am participat la fondarea organizației și am contribuit la dezvoltarea ei din diferite roluri. Am organizat ateliere și traininguri cu activiști din București și din țară, am organizat evenimente de socializare sau de dezbatere, iar în ultimul an petrecut în cadrul organizației, am contribuit la elaborarea de proceduri și sisteme de gestiune administrativ-financiare.

În 2019, la finalul a două mandate consecutive în Consiliul Director și după un an extenuant de campanie împotriva referendumului, am simțit nevoia de o pauză în care să mă ocup și de alte subiecte. Astfel, am ajuns să lucrez la CeRe – Centrul de Resurse pentru participare publică, unde mă ocup de administrarea unor programe de schimb de experiență pentru activiști ce lucrează cu diferite comunități marginalizate. Mai nou, mă bucur să am ocazia de a-mi extinde experiența de organizator comunitar, lucrând cu persoane fără adăpost din București, în colaborare cu Asociația Carusel. Din poziția ocupată la CeRe am continuat să susțin MozaiQ implicând activiști LGBT în programele noastre și menținând legătura MozaiQ cu coaliția „TAMTAM – Grupul ONG-uri pentru Cetăţean”, din care facem parte.

Anul trecut am simțit că nu mai pot să stau departe de comunitatea din care fac parte, așa că m-am alăturat unui proiect MozaiQ prin care am oferit asistență grupurilor și asociațiilor LGBT din țară în eforturile lor de a se reactiva în contextual pandemiei. A fost o reală plăcere să mă reconectez cu activiști implicați de ani de zile în viața comunității locale cât și să cunosc noi oameni dedicați îmbunătățirii vieții persoanelor LGBT.

Cezara David

Membră

Am o experiență de peste 15 ani în management de proiect și advocacy în organizații de drepturile omului. Am activat mai mult de 11 ani în cadrul organizației Romani CRISS – Centrul Romilor pentru Intervenție Socială și Studii, unde m-am și format ca profesionist, cu focus pe drepturile minorității rome. Am coordonat, în principal, proiecte din domeniul educațional (de combatere a segregării școlare, promovare a diversității, schimbări legislative), campanii antidiscriminare și proiecte adresate tinerilor (romi și ne-romi), de dezvoltare comunitară. Munca mea a inclus activități de birou, dar și muncă de teren. Din 2016, m-am alăturat unei alte echipe faine, la Centrul de Resurse Juridice, programul de antidiscriminare, care are ca obiectiv mainstreaming-ul (abordarea integratoare a) nediscriminării în legile şi politicile româneşti, cât și o capacitate crescută a organizaţiilor societăţii civile şi a membrilor grupurilor vulnerabile de a combate discriminarea, şi un public românesc care conştientizează mai mult existenţa discriminării cu efectele ei. O parte dintre proiectele recente se referă la combaterea discursului instigator la ură, a lipsei unei educații nediscriminatorii, prin conținut (programe și manuale școlare) și prin formarea cadrelor didactice, la discriminarea discriminarea romilor în locuire și discriminarea intersecțională, a romilor LGBTI+ (prin proiectul INTERSECT).

Bogdan Dogaru

Membru

Începând cu perioada studenției am început să activez în comunitatea LGBT lucrând în cluburile gay din capitală, promovând cultura LGBT atât prin petreceri dedicate cât și prin proiecte culturale, sociale și de prevenire HIV/SIDA. Lucrând pentru Asociația „Eu sunt! Tu?” am încercat alături de alți colegi să creăm o comunitate LGBT mai unită, mai responsabilă și mai sănătoasă, prin creșterea gradului de încredere și solidaritate între membrii comunității. Consider că fiecare persoană trebuie să fie curajoasă și puternică însă în același timp cred cu tărie că doar uniți putem schimba ceva pentru binele întregii comunități.

Ca activități, m-am preocupat în principal de promovarea sexului protejat, şi creşterea gradului de informare despre transmiterea HIV; motivarea liderilor informali de opinie pentru a-i încuraja să genereze conversaţii pentru reducerea riscurilor şi a nivelului de stigmatizare în reţelele sociale; crearea sentimentului de unitate şi apartenenţă la comunitate; dezvoltarea comunităţii şi a solidarităţii sociale prin introducerea componenței comunitare; lupta împotriva stigmei sociale şi a auto-stigmatizării.

Ioana Fotache / Fen

Membru/ă

Doresc să am un impact la nivel decizional asupra comunității și a reprezenta interesele trans și non-binare la nivel de comunitate.

 Am plecat din București în 2009 fără să fi făcut parte explicit din comunitate datorită lipsei unui spațiu în care să mă pot încadra, dar și din cauza faptului că, la vremea respectivă, comunitatea excludea cu desăvârșire bisexualii, iar non-binarinaritatea și asexualitatea erau subiecte care nu ajunseseră la urechile nimănui. Am devenit conștient de importanța activismului când am fost aruncat într-un oraș din Japonia în care lipsea cu desăvârșire în ciuda unei comunități (L și G) foarte vii. Acolo am fost voluntar la Nagoya Pride și m-am implicat pentru a face evenimentul mai inclusiv pentru minoritățile invizibile și etnice, ajutând parada anuală să se dezvolte de la un grup de 150-200 de oameni mascați și complet japonezi la una de 800 de oameni de diverse identități, naționalități și etnii. De asemenea am organizat evenimente locale pentru lesbiene, conștientizare a istoriei LGBTQ+ sau a problemelor oamenilor trans în Nagoya, Kobe, Tokyo și Morioka pentru a aduce perspective noi în comunități altminteri restrânse sau omogene. Timp de 2 ani am fost secretar al organizației Stonewall Japan, unde am ajutat la formarea planului de acțiunie național, am consolidat fonduri organizând evenimente academice, și am fost responsabil pentru detalii administrative și organizatorice. În 2020 pandemia m-a adus înapoi la București, unde comunitatea trans și non-binară m-a ajutat să revin pe linia de plutire după experiența destul de traumatică de a fi deportat pe timp de pandemie. De-a lungul acestui an am devenit profund conștient de problemele unice și adeseori complicate pe care le are comunitatea și consider că aș putea ajuta la a le aduce pe masa directivă pentru a fi adresate.

Ovidiu Anemțoaicei

Cenzor

Începând cu 2005, sunt consultant în domeniul egalității de șanse și al non-discriminării cu experiență în cercetare academică, administrație publică centrală și coordonare de proiecte implementate în cadrul  mai multor instituții și organizații non-guvernamentale. După absolvirea studiilor de științe politice la SNSPA (2004), ulterior a masteratului (2006) și doctoratului în studii de gen comparate la CEU, Budapesta (2015), am lucrat ca inspector/consilier (2005/2006) și consilier personal al secretarului de stat (2009-2010) în cadrul Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între femei și bărbați (Ministerul Muncii) în special în domeniul politicilor publice pentru egalitate de gen.

În perioada 2009-2020 am contribuit la  implementarea de diverse proiecte co-finanțate din fonduri structurale europene (în special POSDRU, ulterior POCU, și POCA) și nu numai, fie ca manager de proiect, coordonator tehnic, expert de monitorizare și evaluare sau coordonator grup țintă în cadrul mai multor instituții și organizații non-guvernamentale. Pe plan academic, am publicat în volume și reviste de specialitate naționale și internaționale, și am co-fondat editura feministă queer Hecate. Ca cercetător național, am contribuit la elaborarea de diverse rapoarte europene, precum și ghiduri și manuale în domeniul egalității de gen și al economiei sociale. Sunt membru fondator, fost membru al Board-ului și coleg în diverse proiecte ale MozaiQ.

Dacă doriți să ne contactați pe noi, cei din consiliul director, vă rugăm să trimiteți e-mail la adresa:


board@mozaiqlgbt.ro

Vlad Viski

Director Executiv

Activist LGBT, editorialist și cercetător doctorand la Facultea de Științe Politice a Universității București. A absolvit Central European University, cu un masterat în științe politice pe tema mișcării LGBT din România după 2001. Licența și-a făcut-o la California State University, Los Angeles, în științe politice. A mai urmat cursuri la Tel Aviv University și Hong Kong University. A publicat articole pentru Vice România, Adevărul, Decât o Revistă, them.us, Gay Star News, Observator Cultural, The Advocate, Critic Atac. În februarie 2017 a lucrat la expozițiile “SAVAGED Pink. Istoria presei gay din anii 90” la ODD și „OBIECT. Călător prin istorii publice și personale” la MNAC. Interviuri și citări pentru New York Times, SBS Australia, Associated Press, intomore, Elle Romania, România Liberă. Între 2015 și 2018 a ocupat poziția de președinte al MozaiQ. 
Ana Mohr, Director Administrativ MozaiQ

Ana Mohr

Director Administrativ și Financiar

Activistă pentru drepturile omului, lucrează de nouă ani în organizații non-guvernamentale; a coordonat servicii de harm reduction/reducerea riscurilor pentru lucrătoare/lucrători sexuale/i, persoane care consumă droguri, persoane care trăiesc pe stradă și/sau persoane care trăiesc cu HIV. În 2007, Ana a absolvit Facultatea de Teatru de la UNATC I.L.Caragiale, iar în 2013 programul de master Grupuri de Risc și Servicii Sociale de Suport al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, UB. A contribuit la elaborarea și redactarea mai multor rapoarte de cercetare și ghiduri care abordau facilitarea accesului pentru persoanele din grupuri marginalizate la servicii de sănătate, locuire și justiție.

Sergiu Marinescu

Coordonator Comunicare

Sergiu lucrează alături de MozaiQ din 2018 și a activat în mai multe organizații non-guvernamentale. Are experiență de lucru cu persoane cu dizabilități psihice, consumatori de droguri injectabile, persoane care trăiesc cu HIV, terapie ocupațională, informare/prevenire HIV/SIDA, educație și training asupra diversității, precum și terapie prin artă. A studiat psihologia și comunicarea managerială la SNSPA și este o persoană dinamică profesional. 

Oana Ungureanu

Asist. Comunicare

Oana Ungureanu a terminat facultatea de antropologie, face activism din 2017 și artă când îi vine inspirația. Visează la o lume utopică și luptă pentru feminism queer intersecțional anti-capitalist, și pentru orice înseamnă solidaritate și vindecare colectivă. E o persoană empatică, aventuroasă și curioasă, interesată de științe sociale, sănătate mentală și artă politică, dar și de jocuri video, vrăjitorie, plante și pisici.
 

Zamfi Pînzariu

Mediator Comunitar

Zamfi are un istoric îndelungat în activism, încă din liceu, a avut oportunitatea de a colabora și de a lucra în mediul ONG încă din timpul studiilor, la care se adaugă experiența anterioară de un an în Consiliul Director al MozaiQ. Este asistent social de 6 ani și lucrează cu grupuri vulnerabile și deseori cu persoane aflate la intersecția a mai multe vulnerabilități, precum și mediator comunitar în comunitatea trans, din 2020. Zamfi lucrează foarte bine la nivel individual, datorită experienței sale. El pune accent pe sub-grupurile cele mai marginalizate din comunitate, atât în ceea ce privește proiectele cat și activitățile pentru a oferi o mai bună reprezentare la nivelul întregii comunități.

Roxana Marin, Consultant Resurse Umane MozaiQ

Roxana Marin

Coordonator Social Return on Investment

Co-fondatoare MozaiQ și creatoarea conceptului Unicorns@Work, cu cele trei elemente: târgul de joburi pentru persoanele LGBTQIA+ și angajatori incluzivi Unicorns at Work, conferința de management incluziv al resurselor umane Let’s Walk the Talk Romania, și T-Talks – eveniment de public speaking cu persoane LGBTQIA+ pe tema accesului și experiențelor pe piața muncii. Lucrează cu companii pentru dezvoltarea de strategii și practici de incluziune în mediile de muncă, scrie și coordonează instrumente de lucru: ghid de incluziune pentru angajatori, broșură de bune practici. Sprijină echipa MozaiQ cu consultanță și resurse de tot felul – mai ales pâinici de casă! 

Mihaela Cîrjan

Coordonatoare Muzeu Triumf Amiria

Mihaela Cîrjan este o lucrătoare interdisciplinară în domeniul cultural. Activează în principal ca manager cultural independent și lucrează cu artiste, artiști și colective artistice din diferite arii sau cu propriile idei, căutând să dezvolte o practică a grijii și dezvoltării colective. În 2016 a co-fondat Asociația MATKA alături de care dezvoltă proiecte artistice și culturale destinate în principal grupurilor vulnerabile, iar din 2019 este parte a colectivei feministe queer CUTRA. În 2020 a inițiat Rezidența21, un program de rezidențe artistice al cărui scop este susținerea și dezvoltarea scenei de muzică experimentală și independentă. În 2021, alături de un grup semnificativ de artiste și artiști, a pus bazele spațiului multidisciplinar de artă Ateliere Malmaison.

Ioana Gonțea

Curator Arte Performative la Triumf Amiria

Ioana lucrează ca manager cultural independent și producător de teatru. În 2019 a înființat împreună cu Roxana Crișan, Denisa Niță și Ioana Dadiciu Cooperativa FIR, o cooperativă artistică axată pe proiecte cu impact în societate, care utilizează arta și cultura ca motor de dezvoltare pentru diferite comunități. A fost producătorul Platformei Internaționale de Teatru București timp de 4 ediții.

În prezent colaborează cu revista de teatru și artele spectacolului Scena.ro, realizează proiecte educative pentru copii cu Asociația De Basm și dezvoltă împreună cu membrele Cooperativei FIR Muzeul Intim al Migrației, care va aduna experințele migranților români.