Donează online

„Undeva în camera mea, printre hainele groase de care aș avea acum atât de multă nevoie, au rămas pregătite cadourile de Crăciun pentru mama și tata.”

Credem că familia, acei oameni care îți sunt alături orice-ar fi, este cel mai de preț lucru pe care îl avem. Din păcate, în comunitatea noastră, ne confruntăm mult prea des cu povești care dor, despre tineri îndepărtați de proprii lor părinți, așa cum e povestea lui Mihai.

Era o dimineață de vineri de decembrie, în ajunul Crăciunului trecut, atunci când l-am găsit în fața porții noastre pe Mihai, un tânăr de numai 19 de ani, firav și înfrigurat. A venit la sediul nostru să ne ceară ajutorul. Într-un moment de încredere și sinceritate, acesta le-a mărturisit părinților lui că este gay.

„Ăla a fost momentul în care iubirea din ochii lor s-a transformat în furie”, ne-a spus tânărul, abia stăpânindu-și lacrimile.

Mihai a fost dat afară din casă de părinții lui, doar cu hainele de pe el și portofelul mult prea gol din buzunar: „Undeva în camera mea, printre hainele groase de care aș avea acum atât de multă nevoie, au rămas pregătite cadourile de Crăciun pentru mama și tata”. Ne-a mărturisit că s-a gândit inclusiv să-și ia viața, dar din fericire, picioarele l-au purtat până la gară, unde s-a urcat în primul tren spre București. Era prima dată când a ajuns în capitală, cu o zi înaintea Ajunului, fără să cunoască pe nimeni. Abia după o noapte întreagă petrecută într-o sală de așteptare friguroasă în Gara de Nord, căutând frenetic soluții pe telefon, a găsit asociația MozaiQ și a decis să ne ceară ajutorul.

Noi i-am devenit lui Mihai familie in ziua de Crăciun, dar ca el mai sunt alte aproape 700.000 de persoane LGBTQ+ în România, iar pe multe familia le respinge. Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA) estimează ca 1 din 5 tineri LGBTQ+ ajunge să trăiască pe străzi într-un anume moment al vieții, proporția crescând la 1 din 3 în cazul persoanelor transgender.

În prag de sărbători, fii alături de tinerii care au rămas fără sprijinul familiei.

AI O COMPANIE?

Află AICI cum poți redirecționa GRATUIT până la 20% din impozitul pe venit/profit al companiei către Asociația MozaiQ LGBT, până la data de 31 decembrie 2022.