Direcționează 20%

Aratăți susținerea pentru comunitatea LGBT prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit până pe 31 decembrie 2020. 

Potrivit Codului Fiscal, poți sponsoriza Asociația MozaiQ LGBT, înregistrată în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă reduceri fiscale, conform Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare, atât în situația în care reprezinți o societate comercială care plătește impozit pe profit, cât și în situația în care reprezinți o microîntreprindere, dacă o faci până la 31 decembrie 2020, în baza unui contract de sponsorizare. Aici găsești modelul de contract de sponsorizare. Trimite-l pe email la mozaiqlgbt@gmail.com sau contactează-ne direct pe pagina noastră de Facebook.

» Dacă societatea comercială pe care o reprezinți plătește impozit pe profit, sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,75% din cifra de afaceri, respectiv 20% din impozitul pe profit datorat.

» Dacă ai o microîntreprindere, poți sponsoriza Asociația MozaiQ LGBT, iar sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul IV, până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat pentru acest trimestru.

Asociația MozaiQ LGBT este o organizație comunitară care luptă pentru drepturile comunității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender) din anul 2015. Organizăm activități sociale, traininguri de organizare comunitară, lucrăm cu persoane din diferite orașe din România, sprijinim organizarea Pride-urilor, marcăm anual Luna Istoriei LGBT și Ziua Drepturilor Omului, facem dezbateri pe teme relevante pentru comunitate, facem advocacy pentru legalizarea parteneriatelor civile, sprijinim schimburi de experiențe, oferim o platformă persoanelor din comunitate pentru a se exprima. 

În anul 2020 am lucrat pentru a sprijini comunitatea LGBT în contextul pandemiei de covid, am sprijinit financiar persoane LGBT aflate în dificultate financiară, am susținut grupuri LGBT din țară atât financiar, cât și în materie de know how, am susținut artiști independenți, am acoperit costurile unor cursuri de reconversie profesională pentru persoanele trans, am pilotat un program de mentorat pentru tineri romi LGBT, am organizat Farmacia Queer în cadrul Street Delivery 2020 și multe altele. 

În anul 2019 am călătorit mai bine de 20.000 de kilometri prin România și ne-am întâlnit cu mii de persoane din comunitatea LGBT și aliați, mesajul nostru a ajuns la grupuri diverse din societate, am învățat împreună să ne auto-organizăm, am vorbit cu studenți, am contribuit la avansarea drepturilor LGBT în România și consolidarea comunității.

În 2018 am organizat campania „Iubirea nu se votează” la referendumul pentru familie, care a ajuns la șapte milioane de români și a convins cetățenii să se alăture cauzei LGBT. Pentru munca și profesionalismul nostru am câștigat premiul „Boicot la URnĂ” la Gala Premiilor Participării Publice și premiul „Stați liniștiți pe voturile voastre” la Gala HateAwards organizată de Active Watch. De asemenea, am fost finaliști la Gala Societății Civile, categoria Campanii de comunicare pe teme sociale.

Suntem membri cu drepturi depline ai ILGA Europe, cea mai mare federație europeană de organizații LGBT, dar și ai IGLYO – International Gay and Lesbian Youth Organisation și EGLSF – European Gay and Lesbian Sports Federation.

Detalii pe scurt despre munca MozaiQ aici.

Rapoarte anuale MozaiQ aici.

Vă stăm la dispoziție cu informații suplimentare despre procedura de direcționare a 20% din impozitul pe profit. Ne puteți contacta la: mozaiqlgbt@gmail.com | vladviski@gmail.com