Credem că familia, acei oameni care îți sunt alături orice-ar fi, este cel mai de preț lucru pe care îl avem. Din păcate, în comunitatea noastră, ne confruntăm mult prea des cu povești care dor, despre tineri îndepărtați de proprii lor părinți, așa cum e povestea lui Mihai.

Era o dimineață de vineri de decembrie, în ajunul Crăciunului trecut, atunci când l-am găsit în fața
porții noastre pe Mihai, un tânăr de numai 19 de ani, firav și înfrigurat. A venit la sediul nostru să ne ceară ajutorul. Într-un moment de încredere și sinceritate, acesta le-a mărturisit părinților lui că este gay. „Ăla a fost momentul în care iubirea din ochii lor s-a transformat în furie”, ne-a spus tânărul, abia stăpânindu-și lacrimile.

Mihai a fost dat afară din casă de părinții lui, doar cu hainele de pe el și portofelul mult prea gol din
buzunar: „Undeva în camera mea, printre hainele groase de care aș avea acum atât de multă
nevoie, au rămas pregătite cadourile de Crăciun pentru mama și tata”. Ne-a mărturisit că s-a gândit inclusiv să-și ia viața, dar din fericire, picioarele l-au purtat până la gară, unde s-a urcat în primul tren spre București. Era prima dată când a ajuns în capitală, cu o zi înaintea Ajunului, fără să cunoască pe nimeni. Abia după o noapte întreagă petrecută într-o sală de așteptare friguroasă în Gara de Nord, căutând frenetic soluții pe telefon, a găsit asociația MozaiQ și a decis să ne ceară ajutorul.

Noi i-am devenit lui Mihai familie in ziua de Crăciun, dar ca el mai sunt alte aproape 700.000 de persoane LGBTQ+ în România, iar pe multe familia le respinge.

În prag de sărbători, fii alături de tinerii care au rămas fără sprijinul familiei.
Direcționează gratuit 20% din impozitul pe venit sau profit al companiei, de la stat, către Asociația MozaiQ LGBT. Banii vor fi folosiți eficient, pentru a ne asigura că acești tineri pot depăși cu bine momentele de suferință prin care trec.

Contractul de sponsorizare poate fi descărcat de AICI, iar instrucțiunile complete pentru redirecționare AICI.

Din 2015, Asociația MozaiQ luptă pentru drepturile persoanelor LGBTQ+ din România. Oferim sprijin psihosocial, material și un „acasă” pentru tinerii rămași fără sprijinul familiei. De șapte ani, cu susținerea comunității și a aliaților, am reușit să dăm o voce și să oferim un spațiu sigur celor care zilnic se confruntă cu lipsa de acceptare în familie, pe stradă, la locul de muncă sau în societate.


Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA) estimează ca 1 din 5 tineri LGBTQ+ ajunge să trăiască pe străzi într-un anume moment al vieții, proporția crescând la 1 din 3 în cazul persoanelor transgender.

Stă în puterea ta să îi ajuți pe cei ca Mihai și să schimbăm România!

Redirecționează GRATUIT până la 20% din impozitul pe venit/profit al companiei către Asociația MozaiQ LGBT, până la data de 31 decembrie 2022, în baza contractului de sponsorizare disponibil AICI. Organizația noastră este înscrisă în Registrul ANAF al entităților/unităților de cult, conform deciziei nr. 3105517/13.10.2022. După completarea și semnarea contractului, te rugăm să-l trimiți prin email la adresa office@mozaiqlgbt.ro.
Suma sponsorizată poate fi:

– 20% din impozitul pe profit sau 0,75% din cifra de afaceri (minimul dintre cele două) pentru companiile care plătesc impozit pe profit;

– 20% din impozitul pe venit pentru companiile care plătesc impozit pe venit (microîntreprinderi).

Pentru mai multe detalii despre redirecționare, consultă documentul disponibil AICI.

Pentru orice întrebare legată de sponsorizare, ne poți contacta folosind detaliile următoare:

Andrei Luca – office@mozaiqlgbt.ro | 0748.344.335

Asociația MozaiQ LGBT
IBAN: RO43BTRLRONCRT0320175901
Banca Transilvania
Cod de înregistrare fiscală: 35246467