Direcționează 20%

Dacă ai o microîntreprindere, poți redirecționa până 20% din impozitul datorat către stat. Fără niciun cost suplimentar pentru firma ta, poți face schimbarea pe care statul român și politicienii nu au curaj să o facă:

 

1. În 2022 vom lucra alături de 5 grupuri din Cluj, Timișoara, Iași, Sibiu și Brașov pentru a crește acceptarea și incluziunea persoanelor LGBTQ+ din întreaga Românie.

2. Vom lansa un larg proces de consultare pentru a identifica nevoile fiecărei comunități din afara Bucureștiului.

3. Vom înființa o linie specială de finanțare pentru grupurile de inițiativă și ONG-urile din țară.

4. Vom da startul unei campanii naționale de conștientizare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la tematica LGBTQ+.

Potrivit Codului Fiscal, poți sponsoriza Asociația MozaiQ LGBT, înregistrată în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă reduceri fiscale, conform Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare, atât în situația în care reprezinți o societate comercială care plătește impozit pe profit, cât și în situația în care reprezinți o microîntreprindere, dacă o faci până la 31 decembrie 2021, în baza unui contract de sponsorizare. 

Aici găsești modelul de contract de sponsorizare. Trimite-l pe email la mozaiqlgbt@gmail.com sau contactează-ne direct pe pagina noastră de Facebook.

» Dacă societatea comercială pe care o reprezinți plătește impozit pe profit, sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,75% din cifra de afaceri, respectiv 20% din impozitul pe profit datorat.

» Dacă ai o microîntreprindere, poți sponsoriza Asociația MozaiQ LGBT, iar sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul IV, până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat pentru acest trimestru.

Organizația MozaiQ este membră cu drepturi depline în ILGA Europe, cea mai mare federație europeană de organizații LGBT, dar și în IGLYO – International Gay and Lesbian Youth Organisation și EGLSF – European Gay and Lesbian Sports Federation.

Detalii pe scurt despre munca MozaiQ aici.

Rapoarte anuale MozaiQ aici.

Vă stăm la dispoziție cu informații suplimentare despre procedura de direcționare a 20% din impozitul pe profit. Ne puteți contacta la: mozaiqlgbt@gmail.com | vladviski@gmail.com