Iubirea și grija reprezintă condițiile esențiale pentru a construi o societate în care toată lumea este inclusă. Cu aceeași credință au pornit la drum Radu și Dan, doi bărbați a căror relație s-a terminat tragic cu decesul subit al celui din urmă după mai bine de 13 ani și jumătate de conviețuire. În preajma ultimelor sărbători de iarnă petrecute împreună, mai exact în 2021, și-au reînnoit testamentul la notar, procedură pe care o repetau periodic:

   „Poate e ciudat pentru alții, dar testamentul era felul nostru de a ne spune unul celuilalt că vom fi împreună până când moartea de ne va despărți”, spune Radu.

Suferința pierderii subite a lui Dan în primăvara lui 2022 a fost urmată de lovitura dată de realitatea legală crudă a cuplurilor de același sex din România: tatăl lui Dan a început procedura de contestare a testamentului, deși apartamentul trecut pe numele lui Dan a fost achiziționat de amândoi.

   „Am avut noroc că Tanti Gabi, sora tatălui lui Dan, l-a convins să respecte testamentul. Dacă nu reușea, trebuia să las în urmă toată viața pe care am construit-o împreună cu Dan. Ultima oară m-am văzut cu Tanti Gabi la final de noiembrie când a împlinit 83 de ani. La plecare m-a îmbrățișat și mi-a zis aproape cu lacrimi în ochi că se simte cel mai aproape de Dan când e cu mine.”

Din păcate, situația lui Radu nu este unică în Româna, iar dreptul celor care au construit o viață împreună de a se moșteni unii pe ceilalți nu ar trebui să fie un noroc. Acesta este doar unul dintre multele drepturi de care cuplurile de același sex NU se pot bucura întrucât statul român nu ne recunoaște relațiile.

Te rugăm ca, în prag de sărbători, să susții campania națională Iubim la Fel (www.iubimlafel.ro), derulată de MozaiQ, pentru a promova adoptarea parteneriatului civil.

Doar 46% dintre români au auzit de termenul „parteneriat civil” și știu ce înseamnă. În ciuda lipsei de informare, 31% din populația României este de acord cu legalizarea acestuia. Mai mult, 52% dintre locuitorii orașelor a căror populație depășește 200.000 de oameni susțin adoptarea lui.

Direcţionează GRATUIT 20% din impozitul pe venit sau profit al companiei, de la stat, către Asociaţia MozaiQ LGBT și ajută-ne să ajungem la încă trei milioane de români. Banii vor fi folosiți pentru a crește impactul campaniei naționale Iubim la Fel (www.iubimlafel.ro) pe care am început-o în luna noiembrie și care cuprinde trei componente:

   • o campanie de afișaj stradal cu 16 de bannere în 5 orașe din România. Campania a ajuns deja la 650.000 de persoane. Pentru fiecare 2.000 de lei sponsorizați, campania de afișaj stradal ajunge la 28.000 de români.
   • O campanie video al cărei prim clip deja a fost a fost lansat online pe 8 decembrie (link aici). Pentru fiecare 10.000 de lei sponsorizați, video-urile din campanie ajung la 600.000 de români.
   • O campanie radio care va începe în ianuarie 2024. Pentru fiecare 20.000 lei sponsorizați, reușim să achiziționăm 120 minute de difuzare radio.

Ajută-ne să ajungem la 3.000.000 de români, să-i informăm ce este parteneriatul civil și să le spunem că Iubim la Fel (detalii despre campanie pe www.iubimlafel.ro)

Redirecționează GRATUIT până la 20% din impozitul pe venit/profit al companiei către Asociația MozaiQ LGBT, până la data de 31 decembrie 2023, în baza contractului de sponsorizare disponibil AICI. Organizația noastră este înscrisă în Registrul ANAF al entităților/unităților de cult, conform deciziei nr. 3105517/13.10.2022. După completarea și semnarea contractului, te rugăm să-l trimiți prin email la adresa office@mozaiqlgbt.ro.
Suma sponsorizată poate fi:

   • 20% din impozitul pe profit sau 0,75% din cifra de afaceri (minimul dintre cele două) pentru companiile care plătesc impozit pe profit;
   • 20% din impozitul pe venit pentru companiile care plătesc impozit pe venit (microîntreprinderi).

Parteneriatul nu ar garanta doar dreptul la moștenire, ci și dreptul unei decizii medicale privind partenerul/partenera, dreptul de a accesa un credit bancar comun, dreptul de a vizita cealaltă persoană în spital în cazul unei spitalizări sau dreptul de a beneficia de servicii de sănătate decontate în baza asigurării partenerului/partenerei.

Pentru orice întrebare legată de sponsorizare, ne poți contacta folosind detaliile următoare:

Andrei Luca – office@mozaiqlgbt.ro | 0748.344.335

Asociația MozaiQ LGBT
IBAN: RO43BTRLRONCRT0320175901
Banca Transilvania
Cod de înregistrare fiscală: 35246467

Redirecționează GRATUIT până la 20% din impozitul pe venit/profit al companiei către Asociația MozaiQ LGBT, până la data de 31 decembrie 2023, în baza contractului de sponsorizare disponibil AICI. Organizația noastră este înscrisă în Registrul ANAF al entităților/unităților de cult, conform deciziei nr. 3105517/13.10.2022.