Împreună pentru refugiații LGBTQ+

23 martie 2022

Asociația MozaiQ, prin Fondul Comunitar LGBTQ+, lansează apelul de proiecte „Împreună pentru refugiații LGBTQ+”, destinat inițiativelor comunitare derulate de grupuri informale și de organizații LGBTQ+ din România. Apelul urmărește implicarea comunității LGBTQ+ prin sprijinirea inițiativelor care vizează una dintre următoarele direcții:
 
(a) Cazare, transport și costuri per diem pentru refugiații LGBTQ+ din Ucraina;
 
(b) Consiliere legală, consiliere psihologică, asistență socială, traduceri și legalizare documente pentru refugiații LGBTQ+ din Ucraina;
 
(c) Creșterea și consolidarea capacității organizațiilor și grupurilor de inițiativă de a gestiona criza umanitară generată de războiul din Ucraina.
 
Valoarea totală a microgranturilor disponibile în cadrul acestui apel este de 22.000 RON.
 
În cadrul acestui apel, Asociația MozaiQ urmărește să sprijine prin finanțări nerambursabile acțiuni desfășurate pe teritoriul României, derulate de organizații non-guvernamentale (finanțare maximă 4500 RON) și grupuri de inițiativă (finanțare maximă 2500 RON) din România. Durata maximă a proiectelor nu trebuie să depășească 3 luni.
Nu sunt eligibile proiectele care prevăd subgranturi și donații către organizații și grupuri informale terțe.
Nu există o dată limită de depunere a proiectelor. Propunerile vor fi finanțate în ordinea în care vor fi primite până la epuizarea plafonului de 22.000 RON.
 
Pentru a aplica, completează formularul disponibil aici: https://forms.gle/ErLRs9WbDKUkjdAc8