Asociația MozaiQ lansează apelul de inițiative ”PRIDE 2024” pentru inițiative comunitare derulate de grupuri informale și organizații LGBTQ+ din România. Apelul urmărește implicarea comunității LGBTQ+ din toate localitățile prin sprijinirea inițiativelor care adresează una dintre următoarele teme:

(a)  Acțiuni culturale: documentarea și/sau promovarea istoriei și culturii locale LGBTQ+

(b) Advocacy comunitar: mobilizare comunitară pentru susținerea temelor de interes pentru comunitatea locală LGBTQ+

(c) Consolidare comunitară: evenimente sociale ce reunesc persoanele din comunitatea locală LGBTQ+

În cadrul acestui apel, Asociația MozaiQ urmărește să sprijine acțiuni comunitare în perioada 1 iunie – 31 august 2024. Bugetul estimat pentru fiecare inițiativă este de 2.000 RON. Complementar finanțării nerambursabile, MozaiQ oferă sprijin tehnic în implementarea inițiativelor comunitare selectate. Bugetul total al apelului este de 14.000 RON.

Propunerile de inițiative se transmit până pe 27 mai prin completarea formularului de aici ori folosind următorul link: https://forms.gle/WpF6cHVgPqrtSry99 

Apelul de inițiative ”PRIDE 2024” face parte din Fondul Comunitar LGBTQ+, primul fond dedicat inițativelor comunitare LGBTQ+ (lesbiene, gay, bisexuali, trans, queer și intersex) din România!

 

Calendarul Apelului

Lansarea apelului

15.05.2024

Transmiterea de propuneri de inițiative

15.05 – 27.05.2024

Anunțarea inițiativelor selectate

28.05.2024

Derularea inițiativelor

01.06.2024 – 31.08.2024

 

Fondul Comunitar LGBTQ+

Fondul Comunitar LGBTQ+ urmărește spriinirea inițiativelor locale ale comunităților LGBTQ+ și a aliaților pentru a asigura siguranța, vizibilitatea și egalitatea  tuturor persoanelor din România, indiferent de orientarea lor sexuală, a identității de gen ori a altor caracteristici. Puterea comunității LGBTQ+ se bazează pe putearea fiecăruia, campioni și campioane vizibile pentru drepturilor persoanelor LGBTQ+, și pe impactul pe care fiecare îl poate face în comunitate sa – în cercul său de prieteni, acasă, la școală, facultate, muncă.

Viziunea MozaiQ este pentru o societate în care persoanele LGBTQ+ participă în mod activ, deschis și vizibil la viața socială, politică, economică și culturală, iar nevoile acestora sunt adresate prin politici și servicii adecvate, pentru ca acestea să se bucure de respect și acceptare în comunitățile lor și în societate în ansamblul ei. Comunitatea MozaiQ s-a format pe convingerea că primii actori în combaterea discriminării sunt cei afectați direct de aceasta și că solidaritatea se exprimă atât în cadrul comunității LGBTQ+ cât și în afara ei, prin susținerea comunităților marginalizate pe criteriul de gen, etnie, vârstă, tipul muncii, etc.

 

Informații suplimentare

Pentru detalii ori sprijin în conturarea inițiativelor, puteți trimite un email la office@mozaiqlgbt.ro