#ÎMPREUNĂ #EGYÜTT #TOGETHER #KHETANES

Proiectul a avut mai multe obiective:

  1. 10 grupuri LGBT care se opereze local si cărora le-am asigurat consumabile necesare prevenirii COVID-19
  2. Creșterea implicării între grupurile LGBT și comunitățile LGBT prin noi canale digitale
  3. Îmbunătățirea acceptării persoanelor LGBT prin articole media

În primele două luni ale proiectului, MozaiQ a organizat 10 sesiuni de planificare strategică cu 10 grupuri active din toată România pentru a consulta, coordona și dezvolta nevoile comunității LGBTQ+. Am oferit sprijin acestor grupuri pentru a reporni organizarea offline, cu un pachet care a conținut măști, mânuși de unică folosință, scannere termice, geluri dezinfectante, precum și câte un cont de Zoom.

În următoarele luni, am organizat Pride Village în format online, un spațiu sigur pentru persoanele LGBTQ+, pentru a dezbate nevoile și acțiunile comunității. Astfel, au fost organizate 5 webinarii co-moderate de MozaiQ. 

În octombrie MozaiQ organizează 20 de evenimente în cadrul Lunii Istoriei LGBT 2020, care culminează cu primul PRIDE DIGITAL, la care a fost prezentată ISTORIA BUCHAREST PRIDE, precum și ISTORIA CLUBURILOR LGBT DIN BUCUREȘTI. De asemenea, în decembrie am organizat și un Forum Parlamentar, la care au participat 3 candidați la alegerile parlamentare. 

În ultimele luni ale proiectului, MozaiQ și mai mulți colaboratori scriu articole care sunt adunate într-o carte și traduse în engleză, maghiară și romani. Tot acest efort se relevă în iunie, când lansăm cartea #ÎMPREUNĂ #EGYÜTT #TOGETHER #KHETANES – Comunitățile LGBTQI+ din România.

Proiectul a fost derulat de Asociația MozaiQ în perioada august 2020 – Iunie 2021 cu sprijinul financiar al Black Sea Trust for Regional Cooperation.