Suntem AICI - Campanii de comunicare pentru creșterea nivelului de încredere în mediul ONG

Scopul proiectului Suntem AICI este creșterea vizibilității rolului și activității sectorului non-guvernamental LGBT la nivel național în rândul aliaților, stakeholderilor și al publicului larg prin intermediul a trei campanii de conștientizare și implicare pe o perioadă de 12 luni.

Pentru comunitatea LGBT din Romania, ONG-urile care se adreseaza acestei populatii sunt, in absenta cvasi-totala a statului in rezolvarea problemelor specifice, depozitarele tuturor asteptarilor comunitatii.

MozaiQ, organizatie comunitara LGBT, pe baza rezultatelor proiectului Campus Pride –
Campanii de advocacy pentru universitati sigure, isi propune sa creasca gradul de implicare civica
al cetatenilor LGBT si aliati prin informarea cu privire la proiectul antementionat, dar si la rolul si felul de organizare al ONG-urilor, consolidand baza de sustinatori (constituency) prin recrutarea activa de noi membri prin sesiuni de informare si interviuri one-on-one in vederea adunarii Generale a organizatiei. Proiectul mai propune sa creasca gradul de vizibilitate al organizatiilor societatii civile prin activarea aliatilor LGBT prin pilotarea unei campanii de comunicare care sa popularizeze rezultatele proiectului Campus Pride, prin maparea aliatilor si organizarea unei Gale a aliatilor, gala organizata cu sprijin din partea Asociatiei partenere Eu sunt! Tu?, care sa aduca un plus de contributie in materie de workshopuri si legitimitate proiectului si societatii civile in ansamblu.

Proiectul se adreseaza comunitatii LGBT, iar mesajul central este ca ONG-urile sunt fundamentul democratiei si implicarea directa in munca acestora genereaza schimbare sistemica, mai ales pentru grupurile vulnerabile, minoritare.

Obiectivele Proiectului:

  • Cresterea participarii directe a persoanelor LGBT și studenților LGBT in sectorul non-guvernamental LGBT.
  • Imbunatatirea constientizarii publicului general cu privire la rezultatele proiectului Campus Pride.
  • Cresterea gradului de implicare in sectorul non-guvernamental LGBT al aliaților.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

Proiectul este derulat de Asociația MozaiQ LGBT în parteneriat cu Asociația Eu Sunt! Tu? și beneficiază de o finanțare în valoare de 75.000 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați http://www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la http://www.activecitizensfund.ro.

Proiect derulat de: