Raportul Național Trans on the labour market in Romania

Trans on the Labour Market in Romania (Trans pe Piața Muncii din România) este un raport național cu privire la cariera, anagjabilitatea și experiențele de la locul de muncă ale persoanelor transgender, nonbinare și intersex din România.
Realizare: Ioana Fotache
Coordonator editare: Roxana Marin

Studiul Muncii Trans 2021 este primul studiu care examinează experiențele persoanelor trans, nonbinare și intersex (încadrate în continuare la comun sub umbrela ”trans”) de pe piața muncii din România. Derulat în perioada iunie-iulie 2021 de către Asociația MozaiQ LGBT, studiul a constat într-un chestionar online anonim aplicat persoanelor trans din România de toate vârstele, disponibil în limba română și în limba maghiară.

Scopul acestui raport este să informeze publicul general și legislatorii și să schimbe perspectivele asupra vieților persoanelor trans, provocărilor, discriminării și alegerilor cu care acestea se confruntă de-a lungul parcursului educației și carierei.
Acest raport urmărește experiențele trans în cadrul pieției muncii, de la școală, la căutarea unui loc de muncă, la experimentarea mai multor medii de lucru. Sunt analizate mai multe aspecte ale culturii locului de muncă, precum și calitatea vieții persoanelor trans ca rezultat al interacțiunilor profesionale, sociale și birocratice. De asemenea, studiul are și secțiuni axate pe migrație și pe impactul pandemiei COVID-19 asupra persoanelor trans din România.

Acest raport a fost publicat ca parte a proiectului Unicorns@Work, derulat de asociația MozaiQ, finanțat de IKEA Gender Equality Fund, cu sprijinul Fundației Comunitare București.

Puteți depune o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării prin poștă sau online, prin e-mail sau website. Consultați mai jos un model de sesizare.

Piaţa Valter Mărăcineanu nr. 1-3, Sector 1 Bucureşti 010155

Telefon: 021-312 65 79
Fax: 021-312 65 78

www.cncd.org.ro
(se pot face şi sesizări on-line)

cncd@cncd.org.ro