Apel în cadrul competiției

Spune-ți Povestea! 

Competiție de povești LGBT ale liceenilor din România!

Asociația MozaiQ cheamă tinerii LGBT să scrie despre experiența lor de liceu în cadrul competiției ”Spune-ți povestea”! În perioada 1 – 31 august, persoanele LGBT cu vârsta între 16 și 19 ani pot participa în cadrul competiției prin transmiterea a 1-2 pagini în care descriu care sunt experiențele plăcute sau neplăcute cu care aceștia se confruntă. Încurajăm tinerii să scrie despre experiențele personale de coming out, despre colegii, prientenii și profesorii de liceu, despre experiența LGBT din clasă sau din afara clasei, despre dragoste, familie și speranțele lor.

Împreună cu un juriu format din 6 persoane, Asociația MozaiQ va premia pe 29 septembrie 2017 10 povești având în vedere stilul și experiența descrisă. Premiile constau în:

–           3 Premii pachet ” Spune-ți povestea” constând în sacoșă, agendă și cărți oferite de Librăria HECATE

–           7 Premii pachet constând în cărți oferite de Librăria HECATE

Juriul este format din:

–           Luca Istodor. Luca Istodor studiază feminism și sexualitate la Universitatea Harvard, e activist LGBT, și organizează festivalul de filme făcute de adolescenți Super. În ultimul timp îi place mult să călătorească, iar vara asta și-a petrecut-o în Belgrad, Serbia.

–           Roxana Marin, Profesoară, antrenor și arbitru de public speaking și debate, organizator comunitar, Roxana Marin este un educator grassroots care sprijină necondiționat elevii de orice fel.

–           Ovidiu Tiță. Ovidiu Tiță este jurnalist la VICE România. A studiat Antropologia la Universitatea București. În timpul liber îi place să citească bloguri de tehnologie.

–           Iaromira Popovici. Iaromira Popovici este jurnalist la Dilema Veche. A publicat volumul “De-ale printeselor si patrupedelor” (Curtea Veche, 2005).

–           Ovidiu Anemțoaicei. Consultant în domeniul egalității de șanse și non-discriminării cu experiență în cercetare academică, administrație publică și în proiecte comunitare implementate. Co-fondator editura și librăria Hecate

–           Mihnea Florea. Mihnea Florea este membru fondator MozaiQ si organizator comunitar LGBT.

Poveștile colectate urmează să fie utilizate de către Asociația MozaiQ în activitatea sa de promovare a siguranței elevilor LGBT în liceele din România.

Pentru a participa, descarcă și completează formularul ”Spune-ți povestea” de la următoarea adresă https://goo.gl/XgRkez și transmite-l până pe 31 august la adresa mihnea.florea@gmail.com.

Competiția ”Spune-ți povestea” este organizat de către Asociația MozaiQ în parteneriat cu Super! Festivalul de filme făcute de adolescenți și Librăria HECATE, spijinit de către partenerul media VICE România.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să luați legătura cu noi la adresa mihnea.florea@gmail.com.

În paralel, Asociația MozaiQ derulează o cercetare cantitativă privind experiența LGBT din liceele din România. Chestionarul conține întrebări despre tine și experiența ta în școală: dacă te-ai simțit în siguranță sau te-ai confruntat cu prejudecăți în anul școlar 2016-2017. Completarea chestionarului este voluntară și complet anonimă. Dacă există întrebări care te fac să te simți inconfortabil sau la care nu dorești să răspunzi, nu trebuie să o faci.   Completarea chestionarului ar trebui să dureze 20-30 de minute.

Pentru a începe completarea chestionarului, accesați următorul link: tinyurl.com/intrebariLGBT