Asociația MozaiQ anunță rezultatele apelului de proiecte ”O IDEE” din cadrul Fondului Comunitar LGBTQI, primul fond dedicat inițativelor comunitare LGBTQI din România.

Încă din luna iunie MozaiQ a acordat o deosebită atenție grupurilor specifice din cadrul comunității LGBTQI, respectiv

  • persoane rome LGBTQI
  • persoane trans & non-binare
  • lucrători și lucrătoare sexuale
  • persoane vârstnice
  • femei LBTQ
  • persoane care trăiesc cu HIV

De-a lungul ultimelor luni am organizat evenimente sociale, specifice și generale, sesiuni de instruire, primul Pride Village în luna iunie, precum și o serie de workshopuri de scriere de proiecte.

Proiectele câștigătoare la apelul „O Idee”, în valoare de $1000 sunt

  1. Inter-Roma, coordonatori Bianca Varga, Cristina Mitroi, Marius Anason.
  2. Sex Work Is Work, Asociația SWC
  3. Sport pentru femeile LBTQI, Q Sports România & Club Sportiv Ocazional
  4. Let’s Talk HIV, coordonatori Alina Dumitriu, Sergiu Marinescu, Georgian Banu
  5. Let’s Talk About Gender, Gender Talk

Până în luna aprilie 2020, grupurile câștigătoare urmează a implementa proiectele propuse, iar MozaiQ va oferi asistență suplimentară în implementare.

———————–

Fondul Comunitar LGBTQI urmărește spriinirea inițiativelor locale ale comunităților LGBTQI și a aliaților pentru a asigura siguranța, vizibilitatea și egalitatea  tuturor persoanelor din România, indiferent de orientarea lor sexuală, a identității de gen ori a altor caracteristici. Puterea comunității LGBTQI se bazează pe putearea fiecăruia, campioni și campioane vizibile pentru drepturilor persoanelor LGBTQI, și pe impactul pe care fiecare îl poate face în comunitate sa – în cercul său de prieteni, acasă, la școală, facultate, muncă.

Până în prezent MozaiQ a lansat trei apeluri în cadrul Fondului Comunitar LGBTQI, sprijinind șase proiecte în luna iunie 2019, în cadrul lunii Pride, trei proiecte în luna octombrie 2019, Luna Istoriei LGBT și cinci proiecte în cadrul apelului „O Idee”. Au fost redistribuite în comunitatea LGBTQI în total resurse financiare de peste 30.000 de lei.

Pentru a spijini și tu activitatea MozaiQ http://mozaiqlgbt.ro/doneaza