Asociația MozaiQ, prin Fondul Comunitar LGBTQ+, lansează apelul de proiecte „Luna PRIDE”, destinat inițiativelor comunitare derulate de grupuri informale și de organizații LGBTQ+ din România. Apelul urmărește implicarea comunității LGBTQ+ prin sprijinirea inițiativelor care vizează una dintre următoarele teme:

(a)  Acțiuni culturale: documentarea și/sau promovarea istoriei și culturii locale LGBTQ+.

(b) Advocacy comunitar: mobilizare comunitară pentru susținerea temelor de interes pentru comunitatea locală LGBTQ+.

(c)  Consolidare comunitară: evenimente sociale ce reunesc persoanele din comunitatea locală LGBTQ+.

Valoarea totală a microgranturilor disponibile în cadrul acestui apel este de 16.000 RON. În cadrul acestui apel, Asociația MozaiQ urmărește să sprijine prin prin finanțări nerambursabile acțiuni comunitare derulate în perioada 1 august – 15 septembrie de organizații non-guvernamentale (finanțare maximă 4000 RON) și grupuri de inițiativă (finanțare maximă 2000 RON).

                                       DATA

                                      ACȚIUNE

15 iulie

Lansare apel înscrieri

25 iulie

Închidere apel

27 iulie

Anunțarea rezultatelor

1 august – 15 septembrie

Perioada de implementare a proiectelor câstigătoare

1 octombrie

Depunerea raportului narativ

Propunerile de inițiative se transmit până duminică, 25 iulie 2021 prin completarea formularului de aici ori folosind următorul link: https://tinyurl.com/39b34yt9

Bugetul proiectului va trebui completat utilizând formularul de aici care va fi ulterior urcat în formularul de mai sus.

——————–

Apelul de inițiative „Luna PRIDE” face parte din proiectul Fondul Comunitar LGBTQ+, primul fond dedicat inițativelor comunitare LGBTQ+ (lesbiene, gay, bisexuali, trans, queer și intersex) din România, și este susținut de Cercul Donatorilor Bruxelles și Tides Foundation.

FONDUL COMUNITAR LGBTQ+

Lansat în 2019, Fondul Comunitar LGBTQ+ urmărește spriinirea inițiativelor locale ale comunităților LGBTQ+ și ale aliaților pentru a asigura vizibilitatea, egalitatea și siguranța tuturor persoanelor din România. Gândit sub forma unor micro-granturi oferite grupurilor formale și informale, Fondul Comunitar își propune să democratizeze accesul la resurse al persoanelor LGBTQ+ și să încurajeze inițiativele queer emergente.

Din 2019 până în 2021, Fondul Comunitar s-a dezvoltat pe alte două direcții complementare micro-granturilor: pe de-o parte, ne-am implicat în susținerea persoanelor LGBTQ+ vulnerabile ca urmare a lipsei accesului la locuire și am oferit sprijin pentru victimele violenței și ale discriminării motivate de ură, pe de altă parte, am facilitat participarea persoanelor din comunitate la diferite cursuri și training-uri de (re)calificare.
De la înființarea Fondului, MozaiQ a oferit 36 de finanțări către grupuri și organizații LGBTQ+ (în valoare totală de 63.546 RON), 16 finanțări către persoane vulnerabile din comunitate (11.933 RON) și 8 cursuri de (re)conversie profesională (în valoare de 6.514 RON).