Asociația MozaiQ, prin Fondul Comunitar LGBTQ+, anunță rezultatele la apelul de proiecte „Luna PRIDE”, destinat inițiativelor comunitare derulate de grupuri informale și de organizații LGBTQ+ din România. 

Ca urmare a numărului mare de aplicații, MozaiQ a decis să suplimenteze alocarea totală a apelului de la 16.000 de lei la 19.690 lei. 

Proiectele câștigătoare:

  • Pride TM 2021Asociatia Identity.Education – Identitate.Educatie

  • Cunoașterea queer: o perspectivă anticapitalistăAsociația CUTRA

  • IAȘI PRIDE 2021Asociația pentru apărarea drepturilor minorităților „Rise OUT”

  • informatHIV talksAsociația Sens Pozitiv

  • Zina Queer „Adăposturi”Cenaclul X

  • (re)START LGBT in IașiQ Society

  • [H]umans United /dialoguri, artă și mișcare[H]LGBTQ+UNITED BRAȘOV

  • Simfonia queer la km 0Vasile Murivale

——————–

Apelul de inițiative „Luna PRIDE” face parte din proiectul Fondul Comunitar LGBTQ+, primul fond dedicat inițativelor comunitare LGBTQ+ (lesbiene, gay, bisexuali, trans, queer și intersex) din România, și este susținut de Cercul Donatorilor Bruxelles și Tides Foundation.

FONDUL COMUNITAR LGBTQ+

Lansat în 2019, Fondul Comunitar LGBTQ+ urmărește spriinirea inițiativelor locale ale comunităților LGBTQ+ și ale aliaților pentru a asigura vizibilitatea, egalitatea și siguranța tuturor persoanelor din România. Gândit sub forma unor micro-granturi oferite grupurilor formale și informale, Fondul Comunitar își propune să democratizeze accesul la resurse al persoanelor LGBTQ+ și să încurajeze inițiativele queer emergente.

Din 2019 până în 2021, Fondul Comunitar s-a dezvoltat pe alte două direcții complementare micro-granturilor: pe de-o parte, ne-am implicat în susținerea persoanelor LGBTQ+ vulnerabile ca urmare a lipsei accesului la locuire și am oferit sprijin pentru victimele violenței și ale discriminării motivate de ură, pe de altă parte, am facilitat participarea persoanelor din comunitate la diferite cursuri și training-uri de (re)calificare.
De la înființarea Fondului, MozaiQ a oferit 36 de finanțări către grupuri și organizații LGBTQ+ (în valoare totală de 63.546 RON), 16 finanțări către persoane vulnerabile din comunitate (11.933 RON) și 8 cursuri de (re)conversie profesională (în valoare de 6.514 RON).