ENGAGE & EMPOWER – Campanii de advocacy pentru comunitățile LGBTI

Proiectul Engage&Empower își propune să identifice principalele priorități pentru comunitatile LGBTI din România folosind tehnici de organizare comunitară implementate deja cu succes de Asociația MozaiQ LGBT în ultimii ani. Proiectul se axează pe munca comunitară în șase orașe din România cu scopul de a identifica prioritățile de advocacy pentru comunitatea LGBT din România. Munca în orașele selectate va facilita construirea unei rețele informale care se va consolida de-a lungul întregului proiect. Proiectul construiește ulterior o campanie națională de advocacy pe baza unui element esențial al unei cercetări care include informații din sesiunile comunitare de consultare cu comunitatea LGBT, la care se adaugă un studiu național privind atitudinile românilor față de principalele tematici LGBT. Campaniile de advocacy vor pune pe agenda publică 3 teme principale de advocacy pentru comunitate, identificată în urma consultărilor rețelei naționale și a cercetării anterioare. Proiectul propune, de asemenea, un instrument de monitorizare privind politicile publice LGBT prin dezvoltarea unei Index privind legislația si politicile publice direct conectate la nevoile comunității LGBT.

Obiectivele Proiectului:

  • Dezvoltarea capacității de advocacy a unei Rețele Naționale formate din 6 grupuri de inițiativă LGBTI, prin procedee de consultare și organizare la nivel local și național pe o perioadă de 17 luni.
  • Identificarea a 3 teme de advocacy oportune pentru atragerea susținerii publicului prin instrumente sociologice pe o perioada de 16 luni.
  • Influențarea decidentilor politici de la nivel parlamentar, guvernamental și local prin mobilizarea comunității LGBTI și a aliaților în protejarea drepturilor omului și în promovarea tratamentului egal prin trei campanii de advocacy și comunicare timp de 11 luni.

Rezultatele Proiectului:

Proiectul este derulat de Asociația MozaiQ LGBT în parteneriat cu Asociația Eu Sunt! Tu? și beneficiază de o finanțare în valoare de 149.995 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați http://www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la http://www.activecitizensfund.ro.

Proiect derulat de: