MozaiQ te invită la Săptămâna Pride-ului! 

Dăm startul săptămânii în București, cu Bike4Prideduminică 14 mai, ora 13, Piața Victoriei, ne plimbăm cu biciletele pe Calea Victoriei!

Imediat după, tot duminică 14 mai, de la ora 14:30 ne vedem în Parcul Cișmigiu, la Queer Safari. Vom avea 3 mese amplasate în zona Platanului Secular/Aleea Șipotul Fântânilor/intrarea Piața Iosif Sava, vom face bannere, vom invita trecătorii să cunoască persoane LGBT.

Concomitent, tot duminică 14 mai, de la 15 începe în Parcul Cișmigiu și un meci de volei organizat de Q Sports România!

Luni 15 maiSexED pentru tineri LGBT. Vă puteți înscrie aici.

Marți 16 mai, de la ora 16, Joc de table&remi pentru seniori LGBT, la Macaz pe Calea Moșilor nr. 106. Credem că persoanele LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi trans) care au peste 50 de ani trebuie să îşi găsească locul în comunitate, la fel ca oricine altcineva. Credem în puterea socializării şi vrem, din când în când, să ne distrăm puţin.

Miercuri 17 mai este IDAHOT – Ziua Internațională de Luptă Împotriva Homofobiei și Transfobiei. MozaiQ a pregătit o serie de evenimente. De la ora 17, la librăria Cărturești Verona (str. Pictor Arthur Verona 13-15) găzduim un Forum cu parlamentari privind parteneriatul civil. În deschidere vor vorbi fostul deputat Remus Cernea și Excelența Sa Doamna Stella Ronner-Grubačić, ambasadorul Regatului Țărilor de Jos la București. În acest moment au confirmat participarea deputatul Petre Florin Manole (PSD), deputata Adriana Săftoiu (PNL) și deputatul Siviu Dehelean (USR). 

Tot miercuri 17 mai, de la ora 22 suntem așteptați la Macaz (Calea Moșilor nr. 106) la party Muzica anilor 90 de Oana Decem. Comunitatea trans e încurajată să participe, toată lumea e binevenită. Cu această ocazie vom avea și o strângere de fonduri pentru o mamă trans care crește singură două fetițe.

La Iași, miercuri 17 mai, de la ora 18, la Centrul Cultural German (str. Lascăr Catargi nr. 38), colegii de la Rise Out invită comunitatea LGBT și aliații la o proiecție de film “Revoluția Genului”, în colaborare cu National Geographic.

Joi, 18 mai, de la ora 18:30 la Share Cafe, pe str. Olari nr. 8, sunteți așteptați la proiecție de Scurtmetraje LGBT Made in Romania.

Vineri 19 mai, la 18:30 la Volum4 pe str. Dr. Paleologu nr. 26 scriitorul și activistul Adrian Teleșpan vă invită la O discuție mai tolerantă decât legea.

Seara de vineri 19 mai, după ora 22 aduce un nou party Girls’ Night Out, la Underworld pe str. Colței nr. 48. Fie că eşti lesbiană, bisexuală, o femeie trans sau queer, sau pur şi simplu aliat/ă a comunității hai la a treia ediție GIRLS’ NIGHT OUT!

Sâmbătă 20 mai ieșim în strada la Marșul Diversității, organizat de colegii de la Asociația ACCEPT, să ne cerem răspicat drepturile! Vrem egalitate pentru fiecare! Să ieșim cât mai mulți, să dovedim clasei politice și societății că nu mai putem fi ignorați. Suntem cetățeni, plătim taxe și merităm să avem oportunități egale cu toți ceilalți! Începem la ora 16 la Arcul de Triumf.

Duminică 21 mai, de la ora 11 pe str. Dr. Paleologu nr. 26 ne dregem la After Pride Brunch. O apă minerală, un suc de portocale, o pâine prăjită și suntem ca noi!