FRA – Agenția pentru Drepturi Fundamentale a UE, în colaborare cu MozaiQ, anunță lansarea celui de-al doilea studiu pan-european privind comunitatea LGBTI.

În afara știrilor ocazionale despre discriminarea împotriva persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, trans și intersex (LGBTI), există puține date comparabile culese la nivelul Uniunii Europene despre experiențele zilnice ale persoanelor LGBTI cu privire la discriminare.

Pentru a oferi sprijin în promovarea legislației privitoare la egalitatea de șanse și în realizarea de politici publice, Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA) a lansat un sondaj în întreaga Uniune Europeană care include un chestionar disponibil on-line la care persoanele LGBTI de peste 15 ani care trăiesc în Uniunea Europeană, în Serbia sau în Macedonia de Nord sunt invitate să răspundă.

Participarea comunității LGBTI la acest sondaj este foarte importantă. Răspunsurile vor fi procesate în mod anonim, astfel încât nu va fi posibil ca identitatea respondenților să fie recunoscută la momentul prezentării rezultatelor.

Pe baza rezultatelor sondajului, atât cei responsabili pentru dezvoltarea de politici publice naționale și europene, cât și organizațiile nonguvernamentale din societatea civilă vor putea să-și imagineze mai bine strategiile și activitățile de advocacy pentru a susține comunitatea LGBTI să trăiască și să se exprime liber fără a fi discriminată. Sondajul European LGBTI își propune să includă un grup larg și variat de persoane lesbiene, gay, bisexuale, trans și intersex din fiecare țară, astfel încât rezultatele să fie cât mai relevante. Acesta este cel de-al doilea val al acestui studiu la nivelul întregii Uniuni Europene de a documenta experiențele persoanelor LGBTI în cadrul celui mai mare sondaj din acest domeniu.

Povestea ta contează

www.lgbtisurvey.eu/lgbti

Sondajul este comandat de către Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA). Implementarea tehnică este realizată de Agilis, o companie de consultanță în domeniul statisticii, iar comunicarea e realizată de Homo Evolution, o organizație destinată comunicării în cadrul comunității LGBTI.