MozaiQ dă startul unui nou proiect pentru comunitățile LGBTQI din România, #Împreună #Együtt #Together #Khetanes, care-și propune să sprijine grupuri LGBTQI din Timișoara, Iași, Cluj, Sibiu, Brașov, dar și grupuri care lucrează cu persoanele trans, femei LBTQ, persoane care trăiescu cu HIV, romi LGBT sau tineri.

În perioada august-decembrie 2020 vom colabora cu grupurile menționate pentru a reuși împreună să trasăm direcțiile viitoare pentru comunitatea LGBQI, în contextul epidemiei de Covid-19. Puterea comunității LGBTQI se bazează pe puterea fiecăruia, campioni și campioane vizibile pentru drepturilor persoanelor LGBTQI, și pe impactul pe care fiecare îl poate face în comunitate sa – în cercul său de prieteni, acasă, la școală, facultate, muncă.

Epidemia de Covid-19 a lovit puternic comunitățile LGBTQI din România prin accentuarea gradului de precaritate și instabilitate economică, lucru ce a agravat nivelul de anxietate sau depresie. În același timp,  posibilitatea membrilor comunității de a se întâlni a fost limitată, fapt ce a slăbit plasa de siguranță reprezentată de grupurile în care oamenii socializau.

În acest context, considerăm oportune reevaluarea nevoilor și obiectivelor diferitelor grupuri din comunitatea LGBTQI și furnizarea materialelor de protecție necesare pentru desfășurarea întalnirilor. De asemenea, dorim să încurajăm reactivarea liderilor și să facilităm interacțiunea dintre ei și comunitate.

Dacă lucrezi cu unul din grupurile de mai sus și vrei să colaborăm în perioada august-decembrie 2020, completează formularul de față. După un proces de evaluare, MozaiQ va oferi grupurilor selectate asistență constând în:

– 1 an abonament Zoom
– Sesiune de planificare strategică (august – septembrie)
– Cofacilitarea unei întâniri comunitare online (septembrie)
– Ajutor în organizarea unui eveniment online (octombrie)
– Microfinanțare de 100 USD pentru organizarea evenimentului
– Publicarea de interviuri sau articole despre activitatea grupurilor (octombrie- noiembrie)
– Materiale de protecție (măști, termometre, mănuși, dezinfectant)
– Materiale promoționale LGBTQI (pixuri, agende, steaguri)

Termen limită pentru completarea formularului: 16 august, ora 24.

Apelul 5 al Fondului Comunitar LGBTQI este realizat cu sprijinul financiar al The Black Sea Trust for Regional Cooperation.