Fondul Comunitar LGBTQ+

În 2019 am lansat Fondul Comunitar LGBT+, primul fond dedicat inițiativelor comunitare LGBTI (lesbiene, gay, bisexuali, trans, queer și intersex) din România. Fondul Comunitar LGBTI urmărește sprijinirea inițiativelor locale ale comunităților LGBTI și aliaților pentru a asigura siguranța, vizibilitatea și egalitatea tuturor persoanelor din România, indiferent de orientarea lor sexuală, a identității de gen ori a altor caracteristici. 

În primul an, am oferit 14 finanțări în valoare totală de peste 30.250 RON în cadrul a 3 apeluri de proiecte. Lansarea acestui fond a fost posibilă cu sprijinul Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos în România, a NDI – National Democratic Institute, precum și a donațiilor membrilor comunității LGBTQ și a aliaților.

Rezultatele primului apel aici.

Rezultatele celui de-al treilea apel aici.

Anul 2020 a fost unul cu adevărat plin de provocări pentru comunitățile LGBT din întreaga țară și de peste tot. Persoanele LGBT s-au văzut nevoite să gestioneze probleme de tot soiul: lipsa tratamentului pentru persoanele care trăiesc cu HIV, izolare și depresie, absența serviciilor de consiliere, pierderea locurilor de muncă, incapacitatea de a plăti chirii și prin urmare instabilitatea locuirii, amenzi din partea poliției, absența drepturilor pentru parteneri, închiderea școlilor și întoarcerea acasă în medii homofobe și transfobe, suicid, etc. Organizațiile și grupurile LGBT s-au confruntat la rândul lor cu numeroase provocări ce țin de pierderea voluntarilor, lipsa resurselor, necesitatea reorganizării activităților, etc. Fondul comunitar LGBTI a reprezentat o resursă atât pentru grupuri LGBT, cât și pentru persoane nevoiașe din comunitate. Fondurile disponibile în acest an au venit din donații individuale și din sprijin din partea Ambasadei Olandei în România, Fundației Comunitare București, Tides Foundation și Cercul Donatorilor Bruxelles  În acest an au fost oferite 22 de finanțări către grupuri și organizații LGBT în valoare de 33.296 RON 16 finanțări către persoane în nevoie din comunitate în valoare de 11.933 RON 8 finanțări de cursuri de (re)conversie profesională în valoare de 6.514 RON.

Rezultatele celui de-al patrulea apel aici.

Rezultatele celui de-al cincilea apel aici.

În 2021, în urma apelului de proiecte din luna iulie, am acordat 8 microgranturi în valoare totală de 19.690 RON. Fondurile au venit din donații individuale, precum și din partea Cercului Donatorilor Bruxelles și Outcity. Proiectele selectate spre finanțare în cel de-al șaselea apel se pot găsi aici.

În 2021, MozaiQ a distribuit către comunitate, prin Fondul Comunitar LGBTQ+, suma de 37.289 RON.

În 2022, cu sprijinul National Democratic Institute și Outcity, MozaiQ a distribuit către comunitate, prin Fondul Comunitar LGBTQ+, suma de 85.304 RON:

Sprijin direct pentru persoane vulnerabile: 56.134 RON

Granturi pentru grupuri și organizații LGBTI+: 24.667 RON

Cursuri de reconversie profesională: 4.502 RON

———————

De la înființarea acestui proiect, MozaiQ a oferit finanțări în valoare de 204.586 RON:

– 55 de finanțări către organizații LGBTQ+ (109.724 RON);

– 107 finanțări către persoane vulnerabile (80.656 RON);

– 17 cursuri de profesionalizare (11.638 RON);

– sponsorizări (2.567 RON).

Donațiile fiecărei persoane hrănesc Fondul Comunitar LGBTQ+. Ajută-ne să construim și să dezvoltăm o comunitate puternică și rezilientă la nivel național printr-o donație, sau prin donații recurente AICI

Vă mulțumim tuturor celor care ne susțineți!

Sprijinit de:

Logo Tides Foundation